Mrt

Okulumuz ortaokul ve lise öğrencilerimize yönelik söz varlığını geliştirmek ve okuma kültürü oluşturmak amacıyla "Dost Kitaplar-Dost Öğrenciler" Kitap Okuma Etkinliği gerçekleştiriyoruz. Hem ortaokul hem lisede olmak üzere öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin belirlemiş olduğu kitaplarımızı birlikte okuyoruz.

Öğrencilerimize yönelik gerçekleştirilen bu  etkinlikte, öğrencilerimizin; okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, kültürümüzün söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan, okumayı bir yaşam biçimi haline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amaçlamaktayız.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı vesilesiyle okulumuz öğretmen ve öğrencileriyle program gerçekleşti.

Programda Edebiyat öğretmenlerimiz Kemal BAYRAKTAR   ve Cengiz HAN ile birlikte hazırlanan "Bir Destandır Çanakkale" adlı  tiyatro gösterisi yapıldı.

Yine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Faruk AKYIL tarafından hazırlanan koro ile "Çanakkale Türküsü" seslendirildi.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa göçüşünün 83.yıldönümü dolayısıyla okulumuzda 10 Kasım Atatürk´ü Anma Programı gerçekleştirildi..

Okulumuz öğretmenleri tarafından  hazırlanan 10 Kasım Atatürk'ü anma programı, 10 Kasım Çarşamba günü okulumuzda gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN aramızdan ayrılışının 83. Yılı anma programı tüm yurtta olduğu gibi, okulumuzda da yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda, Atatürk'ün Hayatı ve Fikirleri konusunda konuşmalar, Koro çalışması, Orotoryo çalışması ve şiirler okundu.  Anma programını okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz birlikte izlediler. Töreni hazırlayan öğretmenlerimiz ve görev alan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Öğrencilerimize Teknoloji okuryazarlığı, Dijital Beceriler, Web Araçları, E-İçeriklerin etkin Kullanılması İçin Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Salih ÖZTÜRK tarafından eğitim verildi.

Okulumuzda düzenlenen sınıflar arası futbol turnuvasında tüm öğrencilerimize sportmenlik   ruhuna uygun hareketleri nedeniyle teşekkür eder, turnuvada şampiyon olan 11c takımını ve sınıf rehber öğretmeni Mihriban SEZEN hocamızı tebrik eder, turnuvayı organize eden Beden Eğitimi Öğretmenimiz Sayın Bülent TAŞ'a teşekkür ederiz.

Tarihçi-Araştırmacı- Yazar Sayın Erdal ARSLAN Okulumuz Öğretmen ve Öğrencilerine Söyleşi gerçekleştirdi.  Söyleşi de Öğrenci ve Öğretmenlerimizin okumuş olduğu Tarihi belgesel niteliğinde olan  "KORKMA" adlı kitabının analizi yapıldı.

"KORKMA" kitabının içeriği Milli Şairimiz, Şair-i Muazzama Mehmet Akif'in 1920 yılının Nisan ayının ilk haftasından 12 Mart 1921 tarihine kadar geçen süreçteki Milli Mücadele çalışmaları ve hayatı tamamen belgelere dayalı bir şekilde okuruyla buluşuyor.

Tamamı gerçek karakterler ve tamamı gerçek olaylardan oluşan, Mehmet Akif'in İstiklal mücadelesini ve İstiklal Marşı'nın yazılış sürecini anlatan belgesel romandır.

Katılımları için Kendilerine Teşekkür ediyoruz.

Okulumuzun Çeşitli bölgelerinden hadisler, ayetler ebru, tezhip ve duvar yazıları ile ilgili görsellerimiz.

Okulumuz 12.Sınıf Öğrencilerimize TYT Kazanım Denemesi Gerçekleştirdik.  Öğrencilerimize Başarılar Dileriz.

Sakın terk-i edebden kûy-ı mahbûb-ı Hudâ'dır bu

Nazargâh-ı İlâhî'dir Makâm-ı Mustafâ'dır bu

Mürâât-i edeb şartıyla gir Nâbî bu dergâha

Metâf-ı kudsiyândır busegâh-ı enbiyâdır bu

Okulumuzun  ortaokul-lise öğrenci ve öğretmenleri, MEVLİD-İ NEBİ haftasının içerisinde bulunduğu Ekim ayını, yaptıkları etkinlikler ile dolu dolu yaşadılar. Yapılan programlarda Peygamber Efendimiz (SAV)' i andılar ve anlattılar.