Mayıs ayı 2023 KTS faaliyetleri kapsamında,  okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeni Salih ÖZTÜRK rehberliğinde 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz tarafından Türkiye ve dünyada gerçekleşen güncel bilimsel ve teknolojik olaylar, buluş ve gelişmelerile ilgili araştırmalar yapıldı . Yapılan araştırmalar okul panosunda sergilendi.

Ayrıca okulumuzun çeşitli bölümlerinde bilimsel makale ve yazılar asıldı.

Ortaokul ve lise 2. Dönem 2. Yazılı Sınav Tarihleri Belli Oldu.

Öğrencilerimize sınavlarda başarılar dileriz.

Öğrencilerimize, Peygamber sevgisini aşılamak, O'nu yakından tanıtmak, Hadisi Şeriflerini öğretmek, hayatlarında yer etmesine katkı sağlamak amacıyla okulumuz meslek dersleri öğretmenleri tarafından "40 Hadis" ezber yarışması düzenlenmiştir.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Okulumuz  öğretmenlerimize mentorluk ve öğrenci koçluğu eğitimi verilmiştir. Öğretmenlerimize bu eğiitm konusunda kişiyi geliştirme,yol gösterme,hedefleri doğrultusunda kişiye rehberlik etme konusunda gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca öğrencilerimize mentörlük ve öğrenci koçluğu hakkında da bilgilendirme yapılmıştır. Emeği geçen idarecilerimize ve  öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Etkili sınıf yönetimini oluşturan süreçler ve olumlu- olumsuz etkileyen öğretmen davranışlarına yönelik yeni stratejiler konulu toplantısı Mehmet YILMAZ liderliğinde yapıldı.

Etkili sınıf yönetiminin önemi ve öğretmenin öğrenci üzerindeki olumlu faydaları vurgulandı. Öğretmenin her anlamda yaptığı davranışların öğrenci üzerinde çok etkileyici bir rolü olduğu ve bu anlamda öğretmenin davranışlarına çok dikkat etmesi gerektiği vurgulandı.

Farklı branş dallarında başarı gösteren bütün öğrencilerimizi tebrik eder hayatları boyunca başarılı olmalarını dileriz. Bu süreçte emeği geçen idarecilerimize ve  öğretmenlerimize ayrıca teşekkür ederiz.

"Küçük Hanımlar Küçük Beyler"

Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız.

Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz.

Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek,

Ona göre çalışınız.

Sizlerden çok şeyler bekliyoruz!

M. Kemal ATATÜRK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı. Programımız İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlatıldı.  Çeşitli şiirler, orotoryo, 23 Nisan korosu ile tamamlandı.

Programda emeği geçen idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz .

Nisan ayı KTS kapsamında okullarda "Hayırda Yarışanlar Etkinliği"  düzenlenir. Bu sayede akran çocuklar arasındaki iletişim kuvvetlendirilerek, iyilik yaygınlaştırılır denilmektedir. Okulumuz öğrencileri tarafından deprem ve sel baskınında zarar gören öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla okulumuzda sadaka kutusu oluşturuldu. İlimizde ihtiyaç sahibi kişilere yardım kolisi dağıtıldı.

Öğrenicilerimizin yardımlaşma adına yapmış oldukları çalışmalar için teşekkür ediyoruz.

Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik
Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik

Ak tolgalı beylerbeyi haykırdı: İlerle!
Bir yaz gunu geçtik tunadan kafilelerle

Şimşek gibi bir semte atıldık yedi koldan
Şimşek gibi Türk atlarının geçtigi yoldan

Bir gün doludizgin boşanan atlarımızla
Yerden yedi kat arşa kanatlanık o hızla

Cennette bu gün gülleri açmiş görürüzde
Hala o kızıl hatıra titrer gözümüzde

Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik
Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik

Yahya Kemal Beyatlı

Çanakkale Zaferi'nin 108.yılı etkinlikleri kapsamında okulumuz öğretmen ve öğrencileri ile birlikte il programı gerçekleştirdi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkele Zaferi il programımızın icrasında emeği geçen öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, ve idarecilerimizi yürekten kutlar, programımıza katılım sağlayan tüm konuklarımıza teşekkür ederiz.

Okulumuzun Öğretmenleri Hz. Muhammed'in (sav) eğitim anlayışı ve eğitim metotları konulu makale taraması yaptılar.

Peygamber Efendimizin Eğitim Anlayışı Ve Eğitim Metodları Konulu KTS Çalışmamız

Kalite Takip Sistemi Nisan  ayı öğretmen ve eğitim yöneticileri alanı planlaması doğrultusunda öğretmenlerimiz tarafından Müdür Başyardımcımız Mehmet YILMAZ başkanlığında toplandı. Hz. Muhammed(sav)'in eğitim anlayışı ve eğitim metodları konulu okulumuzda mevcut temel ve güncel kaynaklar  tespit edilerek bu kaynaklar üzerinde istişare yapıldı .

Okul kütüphanesi, ders saati bitiminden 17.00'a kadar öğrencilerimizin kullanımına açık tutulur ve öğrencilerimizin gerekli araştırmaları yapabilmesi için internete erişimleri sağlandı.

Öğrencilerimizin ders bitiminden 17.00 ‘ye kadar kütüphaneyi kullanmaları sağlanmıştır. Ayrıca kütüphanede yer alan bilgisayarda internet erişimi de bulunmaktadır. Böylece öğrenciler ödevlerini ve merak ettiklerini araştırmak için fırsat bulmaktadır. Öğrencilerin ders ve teneffüs aralarında fırsat bulamadıkları kütüphane faaliyetlerini okul çıkışında yapmaları için ortam sağlanmıştır.

Mrt

Okulumuz 7 ve 11. sınıflara için LGS/YKS Hazırlık Programı Gerçekleştirildi.

LGS/YKS ile ilgili okul Rehber Öğretmenimiz Murat HASANBAŞ tarafından öğrencilere sunum gerçekleştirildi. Okul Müdürümüz ve öğretmenlerimizinde bilgilendirmeleri ile toplantımızı gerçekleştirdik.

Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzun çeşitli bölümlerine satranç, mangala ve akıl zeka oyunları yerleştirildi.

Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mehmet ÖZTÜRK rehberliğinde okulumuzun çeşitli bölümlerine mangala, satranç takımları vb oyun takımları koyarak öğrencilerimizin boş vakitlerini eğlenceli hale getirdik.

Ayrıca okulumuzun Akıl Oyunları sınıfı öğle araları ve okul çıkışlarında açık tutularak öğrencilerimizin kullanımına sunulmaktadır.