T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KASTAMONU / MERKEZ - Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi

"Kriz Yönetimi, Öfke ve Stresle Başa Çıkma Yolları"

Okul Rehber öğretmenimiz Murat Hasanbaş tarafından okulumuzyöneticilerine ve  öğretmenlerine kriz yönetimi ve stresle başa çıkma yolları hakkında seminer düzenledi.

 

Okulumuz Rehber Öğretmeni Murat Hasanbaş tarafından yapılan sunumda,kriz nedir, kriz yönetimi, kriz yönetim aşamaları ve kriz yönetiminde temel ilkeler konularına sırasıyla değindi. Okul Rehber öğretmenlerimiz kriz durumlarına önceden hazırlıklı olmanın, krizi en az hasarla atlatılmasını sağladığını,bazı krizlerin fısata çevirebildiğini vurguladılar. Bu konuda okulumuzda yapılacak planlama ve kriz yönetimi konusunda alınacak tedbirler ile ilgili idareci ve öğretmenlerimiz soru ve görüşlerini paylaştılar.

 

Stresle Başa Çıkma ve Öfke Kontrolü

Stres, uyum sağlanması ya da tepki verilmesi gerekli herhangi bir tehlike anında vücudun gösterdiği doğal bir reaksiyondur. Tehlikeyle ilgili gözlenen durum gerçek bir olay olabileceği gibi zihnin "tehlikeli olarak algıladığı" bir durum da olabilir. Kişiyi korumak adına ortaya çıkan stres tepkisi, çok fazla gözlendiğinde yaşam kalitesini ve bireyin işlevselliğini bozabilir. Gündelik yaşam içinde okul, ev, aile, iş ortamında pek çok yaşam olayı stres verici hale gelebilir. Bedensel, duygusal, düşünce ve davranış düzeyinde ortaya çıkan stres, yalnızca olumsuz yaşam olayları karşısında değil; iş ya da şehir değişikliği gibi uyum gerektiren herhangi durumda da gözlenebilir.

 

27-02-202327-02-202327-02-2023

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.02.2023 - Güncelleme: 27.02.2023 09:16 - Görüntülenme: 192
  Beğen | 1  kişi beğendi