T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KASTAMONU / MERKEZ - Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi

Etiket Sonuçları: etkinlik

Nis

Okul kütüphanesi, ders saati bitiminden 17.00'a kadar öğrencilerimizin kullanımına açık tutulur ve öğrencilerimizin gerekli araştırmaları yapabilmesi için internete erişimleri sağlandı.

 

Öğrencilerimizin ders bitiminden 17.00 ‘ye kadar kütüphaneyi kullanmaları sağlanmıştır. Ayrıca kütüphanede yer alan bilgisayarda internet erişimi de bulunmaktadır. Böylece öğrenciler ödevlerini ve merak ettiklerini araştırmak için fırsat bulmaktadır. Öğrencilerin ders ve teneffüs aralarında fırsat bulamadıkları kütüphane faaliyetlerini okul çıkışında yapmaları için ortam sağlanmıştır.

 

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Vakti Kuşanmak" projesi kapsamında okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan programa tüm velilerimiz, öğrencilerimiz davetlidir.

Nis

Ebru Atölyesi çalışmaları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Zeliha Bengü AYATA tarafından yürütülmektedir. Atölyede toplam 24 öğrenci bulunmaktadır.  Ebru çalışmasının amacı; öğrencilerimize ebru sanatını tanıtmak, sevdirmek ve  daha sonra da icra etmelerini  sağlamaktır. Bu amaca paralel olarak, atölyemize gelen öğrencilerimiz ebru çalışmaları sırasında; arkadaşları ile birlikte ebru yaptıkları için bir grup içinde olma duygusunu hissetmekte, birbirlerine yardımcı olmakta,  birbirlerini saygı ile beklemeyi öğrenerek sabırlı olmayı da tecrübe etmektedirler.  Dolayısıyla sadece ebru sanatının tekniklerini değil manevi  değerlerimizi de öğrenmektedirler. Böylece kültür aktarımında önemli rol oynayan geleneksel Türk sanatlarını ilgiyle öğrenip, gelecek nesillere kültür aktarımında rol almaktadırlar. Yıl sonunda yapılacak olan "okul şenliği"nde atölye ürünlerinin sergilenmesi de öğrencilerimizin ürün çıkarmaları  açısından oldukça önem arz etmektedir.  Bu çalışma sonucunda öğrenciler, ebru sanatında kullanılan malzemelerin neler olduğunu, nasıl hazırlandığını, ebru çeşitlerini ve kullanım alanlarını öğrenmişlerdir. Bunun yanında ekip çalışması, saygı, sabır, sevgi ve hoşgörü gibi manevi değerlerimizi de tecrübe etmişlerdir.

Nis

Okulda Türkçe Öğretmeni Fatma TOPAL tarafından bir tiyatro atölyesi oluşturulmuştur. Tiyatro oyunu ile öğrencilerin yaşamı öğrenmeye ve keşfetmeye başlaması, kendini rahatça ifade etmesi, dayanışmayı ve takım çalışmasını öğrenmesi, kendine güven ve problem çözme yeteneklerinin artması, iletişim becerilerinin güçlenmesi hedeflenmektedir. Atölyede 26 öğrenci çalışma yapmaktadır.

Nis

Arapça öğretmeni Esra Gül YETİŞKEN KARABIYIKOĞLU tarafından rehberliği yapılan Arapça atölyesindeki amaç;  öğrencilerin dinleme, dinlediğini anlama ,  konuşma, kelimeleri  doğru okuyup doğru telaffuz etme, okuduğunu anlama ve yazma becerilerini oyunlarla, Arapça diyaloglarla eğlenerek kazanmalarını sağlamalarıdır. Öğrencilere Arapça klavye kullanımı öğretilmiştir. Öğrenciler "Wordwall'' sitesinden Arapça oyun hazırlamışlardır. Öğrenciler "Wordwall"de kendi hazırladıkları oyunlar sayesinde Arapça kelimeleri ve cümleleri eğlenerek daha kolay öğrenmiş oldular. Ayrıca öğrencilere seviyelerine uygun Arapça diyaloglar ezberletildi. Kelimeler öğrenciler tarafından doğru olarak tekrarlanıncaya kadar çalıştırıldı. Bu sayede öğrenciler seviyelerine uygun metinleri rahatça telaffuz edebilmeye başladı. Öğrencilere dinleme ve konuşma becerilerinin kazandırılmasına öncelik verilen Arapça atölyesi, çalışmalarına devam etmektedir.

Nis

Satranç Atölyesi, Matematik öğretmeni Veysel Taşkıran tarafından yürütülmektedir. Atölye toplam 24 öğrenci ile faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Satranç düzeyi farklı olan öğrencilerden oluşan sınıfta, öğrenciler öncelikle satranç bilgi ve beceri düzeylerine göre önce gruplara ayrılmış ve her gruba ihtiyacına göre destek sağlanmıştır. Satranç sporu öğrencilere sevdirilerek bu spora öğrenciler teşvik edilmiştir. Tüm öğrencilere Türkiye Satranç Federasyonu'na başvurularak lisans çıkartılmıştır. Satranç turnuva kuralları hakkında öğrenciler bilgilendirilmiş ve  turnuvalar için öğrenciler hazırlanmıştır. Okulda 1. dönem sonunda okul genelinde satranç turnuvası düzenlenmiş ve dereceye girenler madalyayla ödüllendirilmiştir. Yıl sonunda da yeni bir okul turnuvası planlanmaktadır. Atölye öğrencilerinden oluşan okul satranç takımı ile Kastamonu ilinde yapılan okullar arası satranç turnuvasına da katılım sağlanmış ve turnuvada 4. olunmuştur. Yıl içinde yapılan bireysel turnuvalarda da öğrencilerimiz birçok madalya almışlardır.

Nis

Beden Eğitimi öğretmeni Bülent TAŞ rehberliğinde açılan Spor Atölyesi'nde 23 öğrenci bulunmaktadır. Atölyede, öğrencilere ilgi alanlarına göre gelişim sağlayabilecekleri  branş  çeşitliliği sağlanmıştır. Küçükler futbol, Yıldızlar futbol, Küçükler masa tenisi, Yıldızlar masa tenisi olmak üzere okul sporlarına katılım sağlanmıştır. Öğrenciler,   okul sporları masa tenisi yıldızlar kategorisinde  Kastamonu ikincisi olmuşlardır. Okul sporları futbol küçükler kategorisinde Kastamonu üçüncüsü olmuşlardır. Ortaokul genelinde toplam 66 okul sporları lisansı çıkartılarak müsabakalara katılım sağlanmıştır. Atölye, etkinliklerine devam etmektedir.

Nis

Münazara atölyesi Türkçe Öğretmeni Emine Zehra DIRAMALI tarafından oluşturulmuştur. Düşünen, sorgulayan, tezini savunabilen, karşı tezi çürütmek için var gücüyle çalışan, hitabeti güçlü öğrenciler yetiştirilmek amacıyla kurulan atölyede, atölye öğrencileri atölye saatlerinde 50'den fazla münazara yarışması yapmışlardır ve okulda da bir münazara yarışması düzenlenmiştir.  Atölyede toplam 18 öğrenci yer almaktadır.

Nis

Musiki atölyesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Faruk AKYIL tarafından yürütülmektedir.  Atölyede toplam  15 öğrenci bulunmaktadır. Öğrencilerin müzik yeteneklerini geliştirmek amacıyla ney, ud, bağlama, keman, bendir, kudüm, bongo, cümbüş eğitimi verilmektedir. Öğrenciler, belirli gün ve haftalarda ( 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ) günün anlamına uygun eserleri solo ve koro halinde seslendirmişlerdir. Yıl sonu şenliğinde de atölye olarak koro çalışması yapılacaktır. Musiki atölyesi sayesinde geçmişten günümüze gelen kültürel değerlerimiz hem müzik aletleri sayesinde hem de öğrenilen türküler, şiirler vs. sayesinde gönüllü öğrencilerimiz tarafından nesilden nesile aktarılması hedeflenmektedir.  Aynı zamanda sanatsal zevk uyandırmak bu atölyenin amaçları arasındadır.