Etiket Sonuçları: 2022

Şbt

2022 YKS'de başarılı olmuş okulumuz eski öğrencilerinden İstanbul Sabahattin ZAİM Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 1. Sınıf öğrencisi Efe KÜLAHSIZOĞLU ve  İstanbul İstinye Üniversitesi Gastronomi 1. sınıf öğrencisi Emre KAVAKLI okulumuzu ziyaret ederek tecrübe paylaşımlarında bulunmuşlardır.

Öğrencilerimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür eder, eğitim hayatında başarılar dileriz.

Ara

Okulumuz bünyesinde öğrencilerimiz tarafından hazırlanan okul  gazetesi  ve dergilerdir.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz.

Hz. Peygamber, (s.a.s) oğlu İbrahim vefat ettiği zaman üzülmüştü. Aynı günde Güneş'in tutulması üzerine bazı insanların, Güneş'in de Hz. Muhammed'in (s.a.s) üzüntüsüne ortak olduğunu öne sürmesi üzerine, Allâh'ın elçisi şöyle buyurmuştur:

"Şüphesiz Güneş ve Ay, Allâh'ın âyetlerinden iki âyettir. Herhangi bir kimsenin ölümü veya dünyaya gelmesi yüzünden tutulmazlar. Siz onların tutulduğunu gördüğünüz zaman, tutulma sona erinceye kadar namaz kılınız ve dua ediniz." (Buhârî, ''Küsuf", 1,15)

Bugün gerçekleşen güneş tutulması(Küsûf) esnasında Peygamber Efendimizin sünneti olan Küsûf namazımızı okulumuz mescidin de öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle beraber cemaatle eda ettik. Rabbim kabul buyursun inşallah

Kastamonu Merkez Halk Eğitim Merkezi'inde öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından Mevlid-i Nebi Programı gerçekleştirildi.

Programda;

Kur'an-ı Kerim Tilaveti,

Video gösterisi,

Naatlar,

İlahiler söylendi ve dualar yapıldı.

Programa katılan öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Yeni Eğitim-Öğretim yılımızda öğretmenlerimize, öğrencilerimize, ve velilerimize sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir dönem dileriz .

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kültür Sanat Etkinlikleri Münazara Ligi İl Finalinde okulumuz öğrencileri il birincisi olmuştur.

Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi başarılarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Okulumuz ortaokul ve lise öğrencilerimize yönelik söz varlığını geliştirmek ve okuma kültürü oluşturmak amacıyla "Dost Kitaplar-Dost Öğrenciler" Kitap Okuma Etkinliği gerçekleştiriyoruz. Hem ortaokul hem lisede olmak üzere öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin belirlemiş olduğu kitaplarımızı birlikte okuyoruz.

Öğrencilerimize yönelik gerçekleştirilen bu  etkinlikte, öğrencilerimizin; okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, kültürümüzün söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan, okumayı bir yaşam biçimi haline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amaçlamaktayız.