SATRANÇ ATÖLYESİ

Satranç Atölyesi, Matematik öğretmeni Veysel Taşkıran tarafından yürütülmektedir. Atölye toplam 24 öğrenci ile faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Satranç düzeyi farklı olan öğrencilerden oluşan sınıfta, öğrenciler öncelikle satranç bilgi ve beceri düzeylerine göre önce gruplara ayrılmış ve her gruba ihtiyacına göre destek sağlanmıştır. Satranç sporu öğrencilere sevdirilerek bu spora öğrenciler teşvik edilmiştir. Tüm öğrencilere Türkiye Satranç Federasyonu'na başvurularak lisans çıkartılmıştır. Satranç turnuva kuralları hakkında öğrenciler bilgilendirilmiş ve  turnuvalar için öğrenciler hazırlanmıştır. Okulda 1. dönem sonunda okul genelinde satranç turnuvası düzenlenmiş ve dereceye girenler madalyayla ödüllendirilmiştir. Yıl sonunda da yeni bir okul turnuvası planlanmaktadır. Atölye öğrencilerinden oluşan okul satranç takımı ile Kastamonu ilinde yapılan okullar arası satranç turnuvasına da katılım sağlanmış ve turnuvada 4. olunmuştur. Yıl içinde yapılan bireysel turnuvalarda da öğrencilerimiz birçok madalya almışlardır.