FİLM ATÖLYESİ

Film Yapım Atölyesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mustafa ÖZKAN tarafından 13 öğrenci ile çalışmalarını yürütmektedir. Atölyeye katılan öğrencilerle, bir filmin başından sonuna kadar yapım süreci ele alındı. Bu kapsamda film okumaları yapıldı. Senaryo yazımı ve teknikleri eğitimi verildi. Kamera açıları ve kamera kullanım teknikleri öğretildi. Senaryonun filme dönüşüm süreci detayıyla ele alındı. Film setlerinde ve kamera arkasında görev alan kişilerin görevleri incelendi. Ülkemizde ve yurt dışında önemli festivallerde yarışmış ve ödül almış pek çok kısa film izlenerek okumalar yapıldı. Okul içerisinde "iyi tatiller", "tanıtım filmi" başlıklarıyla kısa filmler yapıldı. Yıl sonunda yayınlanmak üzere hazırlanmakta olan "Masal" adlı kısa filmin çekimleri devam etmektedir.