EBRU ATÖLYESİ

Ebru Atölyesi çalışmaları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Zeliha Bengü AYATA tarafından yürütülmektedir. Atölyede toplam 24 öğrenci bulunmaktadır.  Ebru çalışmasının amacı; öğrencilerimize ebru sanatını tanıtmak, sevdirmek ve  daha sonra da icra etmelerini  sağlamaktır. Bu amaca paralel olarak, atölyemize gelen öğrencilerimiz ebru çalışmaları sırasında; arkadaşları ile birlikte ebru yaptıkları için bir grup içinde olma duygusunu hissetmekte, birbirlerine yardımcı olmakta,  birbirlerini saygı ile beklemeyi öğrenerek sabırlı olmayı da tecrübe etmektedirler.  Dolayısıyla sadece ebru sanatının tekniklerini değil manevi  değerlerimizi de öğrenmektedirler. Böylece kültür aktarımında önemli rol oynayan geleneksel Türk sanatlarını ilgiyle öğrenip, gelecek nesillere kültür aktarımında rol almaktadırlar. Yıl sonunda yapılacak olan "okul şenliği"nde atölye ürünlerinin sergilenmesi de öğrencilerimizin ürün çıkarmaları  açısından oldukça önem arz etmektedir.  Bu çalışma sonucunda öğrenciler, ebru sanatında kullanılan malzemelerin neler olduğunu, nasıl hazırlandığını, ebru çeşitlerini ve kullanım alanlarını öğrenmişlerdir. Bunun yanında ekip çalışması, saygı, sabır, sevgi ve hoşgörü gibi manevi değerlerimizi de tecrübe etmişlerdir.