ARAPÇA ATÖLYESİ

Arapça öğretmeni Esra Gül YETİŞKEN KARABIYIKOĞLU tarafından rehberliği yapılan Arapça atölyesindeki amaç;  öğrencilerin dinleme, dinlediğini anlama ,  konuşma, kelimeleri  doğru okuyup doğru telaffuz etme, okuduğunu anlama ve yazma becerilerini oyunlarla, Arapça diyaloglarla eğlenerek kazanmalarını sağlamalarıdır. Öğrencilere Arapça klavye kullanımı öğretilmiştir. Öğrenciler "Wordwall'' sitesinden Arapça oyun hazırlamışlardır. Öğrenciler "Wordwall"de kendi hazırladıkları oyunlar sayesinde Arapça kelimeleri ve cümleleri eğlenerek daha kolay öğrenmiş oldular. Ayrıca öğrencilere seviyelerine uygun Arapça diyaloglar ezberletildi. Kelimeler öğrenciler tarafından doğru olarak tekrarlanıncaya kadar çalıştırıldı. Bu sayede öğrenciler seviyelerine uygun metinleri rahatça telaffuz edebilmeye başladı. Öğrencilere dinleme ve konuşma becerilerinin kazandırılmasına öncelik verilen Arapça atölyesi, çalışmalarına devam etmektedir.